Snelle websites

Bezoekers houden van snelle websites en daarom is de laadsnelheid van een webpagina een belangrijke ranking factor voor Google. Als het lang duurt om een pagina te laden zullen bezoekers het resultaat wegklikken en een nieuw resultaat proberen. Dit is een indicatie voor Google dat de gebruiker op deze pagina niet heeft gevonden waarvoor ze kwamen, wat een lagere positie tot gevolg kan hebben.

Pagina snelheid testen

Google heeft een gratis tool ontwikkeld om pagina snelheid te testen. Deze tool is de PageSpeed Insights. Voer een pagina-url in en je krijgt een score (gebaseerd op laadsnelheid) en suggesties ter optimalisatie om je pagina’s sneller te maken voor zowel je mobiele als je desktop pagina. Zorg dat je minimaal 90 uit 100 scoort en zeker beter scoort dan je concurrent.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn vaak één van de meest voor de hand liggende problemen bij langzaam ladende pagina’s. Zorg daarom dat je afbeeldingen altijd optimaliseert (waar mogelijk), opslaat als jpg en dat je de afmetingen en kwaliteit zo laag mogelijk houdt. Optimizilla is daar bijvoorbeeld heel erg geschikt voor.

Bekijk hier 4 andere tips voor het verbeteren van je website

Bel mij terug

Kom je graag met ons in gesprek? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.